Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня на відзначенні Міжнародного дня миру



У вересні 2021 р. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка взяла участь в онлайн заходах з нагоди відзначення Дня миру, організованих Американським домом в Києві, IREX. Щороку 21 вересня увесь світ відзначає Міжнародний день миру як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватися припинення воєнних дій протягом цього дня.

Фахівчиня Івано-Франківської обласної книгозбірні Л. Жирик, координаторка інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку», взяла участь в серії тренінгів з миробудування, які відбуватимуться впродовж місяця: 8, 21, 28 вересня та 12 жовтня 2021 року. Це - нещодавно створена ініціатива, в рамках якої будуть досліджуватися шляхи побудови миру через мирну освіту, мистецтво миру та технології миру. Освіта, мистецтво і технології завжди були великими темами для американських просторів, тому буде чудово дослідити, як вони також можуть сприяти миробудуванню.

Перший тренінг (08.09.2021) був присвячений розмові про те, що ж таке миробудування і як бібліотека може брати участь в цьому процесі. Це була ознайомча подія з дискусіями і рефлексіями на тему миру.

На другому тренінгу, який відбувся 21 вересня, в Міжнародний день миру, мова йшла про мистецтво миру, або мир через мистецтво. Модератор сесії тренінгів Єлизавета Глибченко поділилася з учасниками інформацією про діяльність проєкту Color Up Peace (Розфарбуй мир), яким вона опікувалася і який безпосередньо має відношення до процесу миробудування. В процесі обговорення кожен з учасників міг вибрати з галереї свого телефону світлину, яка, на її думку, означає мир. Єлизавета поділилася з нами про те, що вона здійснює графічне зображення світлин, які можна розфарбовувати і ділитися з іншими, використовувати ці елементи при проведенні заходів в бібліотеці. Це спонукає до роздумів, чому саме так кожна людина сприймає мир, якими є прояви миру. Спільно прийшли до думки, що мир - це стан душі кожної окремої людини.

Темою наступного тренінгу буде мирна освіта, а на заключному мова йтиме про технології миру.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка