Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Винахідницька еліта Прикарпаття



16 вересня 2021 року у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди Дня Винахідника і раціоналізатора України розгорнута тематична книжкова виставка «Винахідницька еліта Прикарпаття».

Де був би світ без винаходів? Чи можна запровадити інновації без ідеї? Уявіть собі життя без музики, будинків, одягу, книг, ліків, моторів і навіть без членороздільної мови! Від колеса до літака, від фотоапарата до кінокамери, від радіо до 4G... - все це свого часу хтось придумав! Завдяки винахідникам та раціоналізаторам ми вирушили до космосу та у морські глибини.  

В основі великих звершень є завжди найкращі ідеї, але, перш за все, є творчі особистості, саме вони роблять їх матеріальною і доступною дійсністю.

Книжкова виставка «Винахідницька еліта Прикарпаття», що розгорнута у відділі економіко-виробничої літератури, знайомить читача з книгами, які розповідають про винахідників нашого краю, їхні інтелектуальні надбання.

Зокрема, 3-х томне видання голови обласної організації ТВР України Богдана Середюка «Етюди про Галицьких Кмітливців», де зібрані відомості понад 200 персоналій вчених, конструкторів, дослідників, медиків, інженерів, виробничників Івано-Франківщини, збірки портретних біографічних нарисів з нагоди ювілеїв, окремі публікації про видатних вчених, творчі династії. Тут також представлена колекція буклетів очільника винахідницького осередку «Інтелектуальний клуб творчих особистостей «Галицькі кмітливці».

Серед розмаїття представлених книжок, можна переглянути довідкове видання «Інтелект-клуб: роки діяльності» (у 2-х вип.), яке розповідає про 15-річну спільну діяльність обласних організацій ТВР і СНІО України та Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка (зараз готується до випуску 3-є вид.).

Отож, запрошуємо усіх бажаючих завітати до головної книгозбірні та ознайомитись з книжковою виставкою «Винахідницька еліта Прикарпаття»!

З нагоди професійного свята винахідників та раціоналізаторів України колектив ІФОУНБ ім. І. Франка щиро вітає усіх Галицьких кмітливців! Бажаємо Вам міцного здоров'я, наснаги, щоб будь-які, навіть найнеймовірніші та сміливі ідеї втілювалися в життя!

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка