Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча лабораторія з нагоди 25-річчя Дня українського кіно



14 вересня в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча лабораторія присвячена Дню українського кіно «Кумири в кадрі і за кадром», за участю акторів театру і кіно: Олексія Гнатковського, Надії Левченко, Романа Луцького, Івана Бліндара.

Захід відбувся у співпраці з Івано-Франківським осередком  Національної спілки кінематографістів  України, який представили його члени: українська письменниця, поетеса, новелістка, кінодраматург, член Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України Марія Вайно; режисер, журналіст, композитор, поетеса, художник, член Івано-Франківської обласної організації НСЖУ, Івано-Франкіської «Просвіти». Засновниця власної професійної студії документального кіно «STUDIOtomPRODUCTION» Ольга Терешкун; режисер, тележурналіст, кінооператор, блогер, поет-пісняр, фотохудожник, засновник громадської організації «Громадське інтернетбачення «Франківськ ТБ» та студії документального кіно Мирослав Бойчук.

Модератором заходу була завідувачка відділу літератури з питань мистецтва Віра Хімейчук, яка в своєму вступному слові наголосила, що цей рік Дня українського кіно є ювілейним - 25 років, як було започатковане це свято і дуже добре, що в такий день до творчої лабораторії долучилися кіномитці, якими гордиться наша Івано-Франківщина та вся Україна.

Представники Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів розказали про свою роботу, про поточні проблеми та перспективи українського кіно, а також вдавалися до цікавих розповідей з  історії зародження кіно на Україні.

Мирослав Бойчук демонстрував присутнім дуже цікаві та пізнавальні документальні фільми, Марія Вайно представила увазі залу буктрейлер «Сценарна майстерність» та вручила подяки членам осередку за плідну та сумнінну працю в царині кіномистецтва.

Свої погляди на сучасне українське кіно висловили  актори Івано-Франківського драмтеатру ім. І. Франка - Надія Левченко, Олексій Гнатковський, Роман Луцький, Іван Бліндар, які також знімаються у фільмах українських режисерів, що дало їм  можливість вести із залом жвавий діалог щодо акторської гри у кіно.

На завершення вечора директор бібліотеки Людмила Бабій щиро подякувала учасникам лабораторії за особистий вклад кожного у розвиток сучасного українського кіномистецтва, а також вручила подяки за участь у заході та побажала великих подальших творчих та життєвих успіхів.

Світлини

Із Венеційського кінофестивалю повернулися івано-франківські актори

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка