Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Підвищення фахової майстерності бібліотекаря: Videofication 1.0: як створити відеоконтент в Facebook, Instagram, YouTube і TikTok



В липні 2021 року заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Жирик Л. І. взяла участь в серії вебінарів Videofication 1.0. Організатором вебінарів виступає Prague Civil Society Centre і головним їх призначенням є створення відеоконтенту для соцмереж з мінімальним бюджетом. Один загальний вебінар про відео і чотири тематичних про найпопулярніші платформи – в них все, що потрібно знати про залучення потенційної авдиторії та взаємодію з нею.

100 хвилин на день - середня тривалість переглядів онлайн-відео в 2021 році. Цей показник стабільно зростає з року в рік, а під час пандемії перемкнувся у турбо-режим. Відео - найвживаніший контент в соціальних мережах і найбільш привабливий. На вебінарах ми дізналися про: стріми, вертикальний сторітелінг, короткі та мікро відео на смартфоні, специфіку алгоритмів кожної з платформ.

Спікером першого вебінару «Принципи створення відео» був Лесь Якимчук - засновник і виконавчий продюсер LINZA production, фахівець з візуальних комунікацій, режисер-документаліст, кріейтор кампаній для Council of Europe, Transparency International, UA: Suspilne, Ukrainian Corporate Governance Academy, USAID та інших. На вебінарі обговорювали основні принципи продакшну і постпродакшну, дізналися, що таке візуальний сторітеллінг, як готуватися до зйомок, налаштовувати світло, картинку і звук. Також пройшлися по монтажу, вибору музики і графіки.

Другий вебінар був присвячений мережі Facebook зі спікеркою Нуржамал Джанибековою, на якому говорили про: обрання платформи; Фейсбук для чайників: авдиторія, тренди, типи і специфіка відео; створення відео для FB; залучення і конверсія: структура, історія, графіка; як авдиторія допомагає з контентом; відео без звуку; FB алгоритми і просування відео; оцінка результативності.

Третій вебінар прводився англійською мовою і спікероом був Кессі Чо (Kassy Cho), а темою - соціальна мережа Instagram. Розглядали такі питання: Instagram live, Lo-fi відео, IG алгоритми і просування відео.

На четвертому вебінарі Ангеліна Ломакіна говорила про TikTok.

Завершальний, п'ятий вебінар відбудеться 28 липня і темою його буде YouTube. Спікер - Кирило Євсєєв з висвітленням тем: створення каналу і взаємодія з авдиторією: стиль, іконки, стратегія, типи контенту, промо; фішки: алгоритми на службі контенту; створення докусерій: історія, оптимізація, промо; як користуватись YouTube live і vlogin.

Можливо, ми не станемо професійними відеооператорами, але основи відеоконтенту отримали і навчилися працювати з елементами відеозйомки.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка