Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Готельно-ресторанний бізнес: індустрія гостинності»



20 липня 2021 року у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута тематична книжкова виставка «Готельно-ресторанний бізнес: індустрія гостинності».

Індустрія туризму в Україні набирає все більших темпів розвитку і обсягів обслуговування туристів. Сьогодні її розглядають як відповідний базис для ведення готельного та ресторанного бізнесу, що має великі перспективи розвитку в нашій державі. Особливе значення відіграє багатогранність обслуговування, що поєднує в єдиний сукупний комплекс різних суб'єктів туристичної діяльності. Це - готелі, курорти, бази відпочинку, кемпінги, мотелі, пансіонати, заклади ресторанного господарства, підприємства транспорту, установи культури, туристично-інформаційні центри, які забезпечують розміщення, харчування, перевезення, дозвілля та інформування туристів. Саме такий широкий спектр обслуговування і формує багатовекторність розвитку готельно-ресторанного бізнесу.

Внаслідок його розширення зростають надходження у бюджет, вирішується проблема зайнятості, покращується рівень життя населення. І однією із основних засад суспільного розвитку, що закладені у морально-етичних принципах культури багатьох народів, була і залишається традиція прийому гостей, відома нам сьогодні під поняттям «гостинність». Вона характеризується щедрістю та доброзичливістю у ставленні до людей, спрямована на задоволення різноманітних потреб клієнтів - як туристів, так і місцевих жителів. А підприємства, що займають в ній ключове місце, виконують функцію гостинності у сфері обслуговування відвідувачів, забезпечуючи їх відповідними умовами для проживання, пропонуючи та надаючи гостям весь спектр послуг.

Вагомий внесок у розвиток гoтельно-рестoранного бізнесу в Україні зробили вітчизняні науковці та фахівці: В. Я. Брича, В. В. Гарагонич, В. С. Кошевніков, Г. Я. Круль, О. В. Кузьмін, В. О. Лук'янов, А. Т.Матвієнко, Г. Б. Мунін, М. П. Мальська, Н. О. П'ятницька, Х. Й. Роглєв, В. В. Худо, В. І. Цибух та ін., книги яких представлені на тематичній книжковій виставці «Готельно-ресторанний бізнес: індустрія гостинності» у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. На сторінках цих друкованих видань висвітлено матеріал про найбільш впливові аспекти функціонування індустрії гостинності, впровадження новітніх технологій та науково-технічних досягнень у сферу її діяльності, розкриті сучасні методи організації обслуговування гостей в готелях та ресторанах, страхування як економічний інструмент управління ризиками у сфері індустрії та сталого розвитку. Також виставку доповнюють статті із періодичних видань бібліотеки: «Актуальні проблеми розвитку економіки Регіону», «Економіка. Фінанси. Право», «Інвестиції: практика та досвід», «Регіональна економіка», «Ресторатор», «Формування ринкових відносин» та ін., присвячені даній темі.

 

Тож, запрошуємо усіх бажаючих переглянути цікаву виставку.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка