Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн засідання дискусійного клубу обласної книгозбірні



18 липня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося чергове онлайн засідання англомовного дискусійного клубу читання. Модератором події був Олександр Савчин, волонтер бібліотеки, психолог за фахом. Учасники зустрічі впродовж тижня мали можливість познайомитися з творчістю Роберта Пікерінга «Бо» Бернема (1990 р. н.) – американського коміка, музиканта, актора та режисера, який почав свою кар’єру як ютубер у березні 2006 року.

До обговорення було вибрано нову постановку Бо Бернхема «Вдома» - американський спеціальний фільм 2021 року. Записаний у його будинку під час пандемії COVID-19 без команди та авдиторії, він був випущений на Netflix 30 травня 2021 року. У фільмі представлені різноманітні пісні та замальовки про повсякденне життя актора в закритому приміщенні. Бо Бернхем змальовує погіршення свого психічного здоров'я та досліджує теми перформативності та його стосунків із авдиторією. Пісні стосуються діяльності в Інтернеті, включаючи дзвінки матері на FaceTime, фотографування для Instagram, секстинг та трансляцію відеоігор.

Учасники зустрічі обговорювали очевидну сатиру автора, питання надмірної самосвідомості, особливо в наш час. Минулий рік карантину дав нам усім достатньо часу, щоб заглибитися в наші власні думки, у наші власні, спеціально куровані хмари медійного дискурсу. Нас легко вражає величезна кількість нагальних проблем, з якими ми стикаємось як на національному, так і на глобальному рівні.

Комік прагне поглянути на щось реальне - або, принаймні, вказати на те, яким воно повинно бути. Але він поступово зникає в нескінченній довжині вишукано побудованої дзеркальної зали.

Під час обговорення піднімалися важливі психологічні та філософські аспекти життя людини в часи пандемії, як приймати виклики часу і встояти в них, вчитися жити в нових умовах.

Наші засідання відбуваються по неділях о 12 год. Ми анонсуємо теми обговорень чи книгу до читання на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка