Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пілотний проєкт обласної книгозбірні з Корпусом миру в Україні – в дії!



12-15 липня 2021 року ще дві групи читачів інформаційного ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка пройшли онлайн англомовний курс навчання в рамках пілотного проєкту з Корпусом миру в Україні.

Група студентів кафедри фінансів ІФНТУНГ навчалися на курсі фінансової грамотності з Біллом Олсеном, колишнім волонтером Корпусу миру, який зараз живе в місті Флегстафф в США, в окрузі Коконіно штату Аризона. Студенти отримали не тільки теоретичні знання, але й виконали міні-проєкти, в яких описали свої успіхи в навчанні фінансової грамотності та описали мрію і необхідні фінансові та організаційні кроки для її здійснення. Відчувається досвід Білла як проєктного менеджера в компанії Cisco Systems - американській транснаціональній корпорації, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання, призначеного для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

Друга група - це були відвідувачі бібліотечного центру (юрист, викладачі, фармацевт, студенти), які практикують англійську мову на засіданнях англомовних розмовних клубів. Обговорювали різні аспекти життя українського та американського народів, спільні проблеми, традиції та звичаї, питання ідентифікації двох народів.

Пілотний проєкт - це чудова можливість для українців спілкування з носієм мови, вдосконалення розмовних навичок та пізнання культури та історії такого далекого, але такого близького народу - американців.

Щира подяка Біллу Олсену за його час і благодійну працю!

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка