Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віртуальний дискусійний клуб англійської мови



06 червня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся віртуальний дискусійний клуб англійської мови. Ми переглядали та обговорювали епізод телевізійного шоу «Чорне дзеркало», який називається «Повісити ді-джея» (4 сезон, 4 серія). Цей епізод змальовує майбутнє, коли система штучного інтелекту вказує людям, як знайти ідеальні стосунки.

«Чорне дзеркало» - це науково-фантастичний серіал-антологія про складне високотехнологічне найближче до майбутнього, де збираються кращі винаходи людства і найпохмуріші інстинкти.

Модератором дискусії був Михайло Сенютович, волонтер бібліотеки.

Розпочали обговорення з сюжету: двоє привабливих молодих людей на ім'я Френк та Емі зустрічаються на побаченні, і ми дізнаємось, що їх поєднав алгоритм сумісності, відомий як «Система». У них відбулося справді гарне перше побачення, але Система також дає короткий термін їхніх стосунків, тому вони розлучаються і переходять до побачень з іншими людьми. Жоден наступний партнер не є настільки емоційно відповідним, і через різні злети та падіння Френк та Емі вирішують, що вони мають бути разом, незалежно від того, яке призначення Система має для них.

Учасники дискусії рефлексували над такими емоціями, як надія і щастя, які призводять до свідомого, зваженого рішення бути разом; цінність кохання над усе; свободою вибору. Також говорили про маніпуляції над почуттями людини, так як ми маємо коріння, яке наосліп виконує все, що нам наказують технологічні винаходи - телефони, алгоритми. Впродовж усього епізоду хор «Паніка Сміта» грає на задньому плані, і його неодноразові заклики «повісити ді-джея» - це свято боротьби з владою і того, що ти робиш для себе.

Запрошуємо всіх, хто хоче вдосконалити свої розмовні навички англійської мови, приєднуватися до наших дискусій по неділях о 12 год на платформі ZOOM.

Cвітлини

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка