Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Великдень на Прикарпатті: час малювати писанки



29 квітня 2021 року з нагоди свята Христового Воскресіння у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонуємо переглянути книжкову виставку «Великдень на Прикарпатті: час малювати писанки».

Великдень - велике християнське свято, яке шанують уже понад дві тисячі літ. Воно несе світло, радість, любов, добро і мир у душу людини. Воскресіння Ісуса Христа - подія найвеличніша за своїм змістом, яка засвідчила, що Христос повік живий, що Він переміг смерть і відкрив людству шлях до вічного життя.

День Христового Воскресіння - Святий День, бо Святим Духом повниться серце і душа людини, спонукає її до примирення, надихає на творення добра.

Великодній привіт «Христос Воскрес!» перший раз вийшов з уст ангела до жінок-мироносиць при Господньому гробі. Цей радісний привіт гомонить у нашому народі впродовж цілого пасхального часу. Цим привітом ми висловлюємо нашу віру в Христове й наше воскресіння.

До Великодніх свят у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка діє розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Великдень на Прикарпатті: час малювати писанки». Тож  запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися із виданнями, представленими на виставці: Підгірянка М. «Марійчин Великдень», «Великдень: звичаї, обряди, страви», «Великдень Слова», Попадюк М. «Великдень», «Великодні страви», Василечко Л. «Шуткова неділя», «Писанка: традиції та модерний дискурс», Соломченко О. Г. «Писанки українських Карпат», «Світ української писанки», Федоришин О. «Дивосвіт моєї писанки», «Українські писанки», «Подаруй ми писаночку», Шкрумеляк Ю. «Стрілецька Писанка», Ласійчук В. «Музей писанкового розпису»,    «Українські писанки та їх символи», Дорошенко Г. «Секрети писанкарства», «Вічна писанка» та чимало інших.

 Щиро вітаємо зі святом Христового Воскресіння і запрошуємо  до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка до відділу краєзнавчої літератури на перегляд книжково-ілюстративної виставка «Великдень на Прикарпатті: час малювати писанки».

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка