Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Земля – наш рідний дім.



Таку назву носить книжково-ілюстративна еко-виставка, яка діє у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди Всесвітнього дня довкілля та Всесвітнього дня Матері-Землі, який у 2021 році припадає на 22 квітня.

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля».

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Матері-Землі. Свято будо засновано на 63-ій Генасамблеї  ООН у 2009 році і відзначається  починаючи з 2010 року.   

Основною метою цієї всесвітньої акції є привернення уваги суспільства і кожної людини планети до проблем Землі, до проблем її навколишнього середовища.

Матінка-Земля. Цей вираз ми читаємо і часто чуємо в нашому повсякденному житті, використовуємо його в нашому спілкуванні. Земля - наша годувальниця, наш спільний дім. Вона віддає нам себе цілком, як любляча Мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей, створює для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності.

На ранніх етапах свого становлення людина, користуючись продуктами природи, не завдавала помітної шкоди природним ресурсам. Але з посиленням практичної діяльності, пов'язаної з винаходом знарядь праці, вплив її на природу неухильно зростав. В останні десятиліття ХХ ст. на початку ХХІ ст. у зв'язку із високими темпами науково-технічного прогресу, небувалим розширенням сфер матеріального виробництва він став особливо значним і великомасштабним.

Саме на питання про взаємовідносини людини і природи намагаються дати відповідь видання, які представлені на презентованій книжково-ілюстративній еко-виставці «Земля - наш рідний дім», організованій працівниками відділу загального читального залу нашої бібліотеки. Це, зокрема, такі книги як «Стратегія сталого розвитку України до 2030 року (проект)», матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Національна екологічна політика в контексті європейської інтеграції України», збірка наукових праць «Нетрадиційні енергоресурси та екологія України», монографія «Концептуальні виміри екологічної свідомості», словник-довідник «Охорона природи», Т. Кінько, М. Кінько «Земля - планета спраги», П. Ковальчук «Моделювання і прогнозування стану навколишнього середовища», В. Шеремета «Екологічний дороговказ» та інші.

Запрошуємо всіх небайдужих людей до цікавого та змістовного перегляду виставки.

Чекаємо на зустріч з вами.

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка