Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-дискусія молодіжного клубу розмовної англійської мови



06 квітня 2021 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася онлайн-дискусія англійською мовою на тему «Життя після епідемії: яким стане світ, коли вийде з карантину?».

Якщо згадати історію, то можна побачити, що кожна глобальна епідемія змінювала світ. Епідемія COVID-19 також матиме свої наслідки. Мова не лише про медицину, а й про політику, економіку, екологію. Що ж конкретно зміниться - для кожної людини окремо і для країни та світу в цілому? Про це говорили учасники засідання молодіжного клубу.

Це перша така світова епідемія, яка сталася, коли ми всі вже зв'язані в інтернеті. Ми надто сильно покладаємося на сучасні технології, забуваючи, що людина перш за все повинна вміти виживати в будь-якому середовищі, що людина має залишатися людиною і вибудовувати людські зв'язки, а не зв'язки лише через комп'ютерні мережі.

Kwork - система, яка дозволяє фрілансувати з будь-якої точки світу, з'явилася давно. Шеренгова економіка з'явилася давно. Отже, ми вже давно живемо де-факто у цьому самому новому світі, в якому є відкритість до інформації.

Говорили про політиків. Наприклад, політики майбутнього - якими вони мають бути? По-перше, мають бути відкритими. По-друге, дбати про репутацію, бути компетентними. Принаймні, ключовою компетенцією має бути вміння слухати - це означає, що ти маєш навчитися комунікувати з громадянським суспільством і випрацьовувати спільні рішення, які потім будуть подані, як законопроєкти. Третє - він має брати на себе лідерство.

Одним з питань, над яким рефлексували молоді люди, це було питання розвитку бізнесу: великого, середнього і малого. Наводилися приклади тих бізнесів, які зросли завдяки пандемії, тих, які найбільше постраждали. В оптимістичному сценарії, і український бізнес його дуже швидко показує зараз, вихід є в адаптивності.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка