Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ГАЛИНА МЕЛЬНИК: МИСТЕЦТВО «БАЧИТИ»



19 лютого 2021 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація дебютної книжки новел «Бачити» місцевої психологині Галини Мельник.

Галина Мельник працює соціальним психологом у ліцеї №25 міста Івано-Франківська, тому, скоріш за все, і навчилася так тонко бачити та відчувати людські емоції та почуття. Перша прозова книжка авторки має таку символічну назву, як «Бачити». Це збірка психолого-філософських новел, у яких закладено щось особливе та непересічне, оскільки здатні зачіпати найтонші струни людської душі, змушують шукати справжности, бажання розуміти, співчувати і дарувати надію. У новелах можна зустріти і трепетні спогади дитинства, і незнищенну пам'ять роду, і гіркоту кохання, і щастя материнства. Щоб проникнутися особливими авторськими мотивами, треба не просто вдивлятися у оригінальні сюжети - треба ще й вміти їх бачити своїм серцем.

Відкрила захід заступниця директорки бібліотеки з наукової роботи Галина Горбань, яка побажала молодій авторці успіхів у літературній діяльности та натхнення на подальші звершення.

Модератором творчого заходу був відомий письменник, краєзнавець, педагог Василь Бабій, який схвально відгукнувся про дебютну збірку новел Галини Мельник. Письменник принагідно зауважив, що книга вийшла у новій серії «Мала проза Прикарпаття», тому гідно носитиме звання «Першої ластівки», що відкрила першопочатки нового літературного проєкту.

Підтримати авторку прийшли її найближчі друзі та рідні, зокрема позитивно відгукувалася про її художню творчість та професійну діяльність директорка ліцею №25 Світлана Якимів; із пісенним дарунком (пісні покладені на слова Галини Мельник) виступив добрий друг письменниці Ігор Мельник. Змогли долучитися до привітання і багато інших гостей презентації.

Наостанок авторка побажала всім творчого чуття і розуміння та подарувала для читачів книгозбірні свою книгу.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка