Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вільний доступ до електронних книг Elsevier та журналів Відкритого доступу на платформі Science Direct



Від січня 2021 року українські науковці та дослідники отримали доступ до електронних книг Elsevier та журналів Відкритого доступу на платформі Science Direct, який надано Міністерством освіти і науки України до 31 грудня 2021 р. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка в особі заступниці директора Жирик Л. І. долучилася до серії вебінарів, які відбуватимуться в лютому-березні 2021 р.

Завдяки ресурсам Science Direct установи матимуть повний доступ до 35 тисяч міждисциплінарних книг, що містять знання та досвід 47 тисяч авторів, починаючи з першої книги, опублікованої в 1896 році, і до найновіших видань.

17 лютого відбувся перший вебінар, де була отримана вступна вітальна інформація про отриманий доступ до книг та журналів, знайомство з командою Elsevier - глобальною компанією з інформаційної аналітики, яка допомагає установам та спеціалістам проводити дослідження, отримувати необхідну інформацію задля удосконалення їхньої діяльності на благо людства.

18 лютого пройшов наступний захід, на якому ми довідалися, як розпочати роботу з Science Direct, як створити та налаштувати свій обліковий запис, про варіанти віддаленого доступу, які забезпечать комфортну роботу з будь-якої точки світу.

На наступних вебінарах розглядатимуться питання, як ефективно шукати літературу та залишатися поінформованим у тій галузі знань, яку користувач досліджує. А ще - як шукати вміст з Відкритим доступом, як зробити тематичні сторінки найкращим інструментом для розширення і зміцнення знань, як використовувати сервіс рекомендацій.

Окремо мова йшла про сервіс Elsevier «Підтримка для бібліотекарів». Портал Elsevier for Librarians пропонує інструменти та ресурси для підвищення кваліфікації, надання бібліотечних послуг та адвокації в установі; як досліджувати списки назв книг Science Direct; як слідкувати за оновленням функцій за допомогою дорожньої карти Science Direct.

Користуючись одержаною інформацією бібліотечні працівники ІФОУНБ ім. І.Франка можуть допомогти своїм користувачам отримати доступ до електронних книжок і періодики.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка