Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поповнення мистецького фонду ІФОУНБ ім. І.Франка виданнями Українського інституту книги



18 лютого 2021 року відділ літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнув книжкову виставку новинок, якими поповнився мистецький бібліотечний фонд завдяки Українському інституту книги.

Представлені на виставці книги з питань мистецтва надійшли до нашої бібліотеки за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги.

Серед нових надходжень приверне увагу читачів серія книг «Знамениті українці», яка містить короткі життєписи найбільш відомих українців - діячів культури і мистецтва України, що добилися видатних успіхів у різних сферах мистецтва.  

Зацікавлять шанувальників нашої архітектурної спадщини видання, які розкривають типологічні, конструктивно-технічні та мистецькі особливості традиційних дерев'яних храмів і замків України, висвітлюють їх духовний зміст.

Видання з історії виникнення кінематографу пропонують читачам різнопланові точки зору на нашу кіноісторію, охоплюють період від становлення українського кіно на межі ХІХ-ХХ ст. до сучасної доби, коли відбувається справжнє відродження і оновлення кінематографу.

Невичерпним джерелом пізнання глибини й краси української культури є книги, в яких репрезентовано автентику українського вбрання, традиційних прикрас представників усіх верств населення, яка ввібрала в себе багатолітні тенденції культури наших пращурів.

У новому виданні висвітлено й здобутки сучасної археології, історії, фольклористики, етнології культурології й філософії з метою якомога повнішого розкриття образу української народної ляльки.

Тож щиро запрошуємо всіх бажаючих у відділ літератури з питань мистецтва ознайомитися із цікавими книжковими новинками, які занурять вас у багатогранний світ українського мистецтва, даруючи естетичну насолоду та позитивні емоції.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка