Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книга родоводу в подарунок від Володимира Сірецького



18 лютого 2021 року до ОУНБ ім. І.Франка завітав Володимир Львович Сірецький, перший керівник державної податкової служби в Івано-Франківській області, який з нагоди свого 80-літнього ювілею вирішив видати книжкою матеріали про історію своєї родини, які збирав впродовж багатьох років. Книга авторства його племінника Олега Єгрешія «Сірецькі – Яримовичі» вводить читача в екскурс життя української родини, від якої пішла ціла плеяда обдарованих людей, передовсім священників, а також учителів, економістів, інженерів та інших.

Подароване видання являє собою різнобічну інформацію про представників цієї родини, охоплюючи великий часовий відрізок: від їхнього народження, місця проживання та праці, відомостей про дітей, набуту професію - до способу реалізації та пошуку свого місця у світі.

Пропоноване видання можна іменувати як книгу-родовід, оскільки вона засвідчує процес становлення родини Сірецьких - Яримовичів, на долю яких випали лихоліття двох світових воєн, репресій польських органів влади, нацистської системи. Чимало представників цієї родини стали жертвами радянського тоталітарного режиму, зазнавали переслідувань як підпільні греко-католицькі священики та прості віряни. Проте важливим залишається те, що їхні нащадки успадкували отой особливий спосіб мислення, нахили до певних професій та здібностей, зберегли у своїх генах стійку життєву позицію.

Особливістю згаданої книжки є фотодокументи та інші історичні матеріали особистого походження, які стають репрезентантами повсякденного життя минулих поколінь і дають можливість краще пізнати наших предків, а основне - плекати памʼять про них.

Згадана книга наявна у фондах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, тому ласкаво просимо читачів до нашої книгозбірні для ретельнішого ознайомлення з нею.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка