Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ТВОРЧІ МАГІСТРАЛІ ВАСИЛЯ БАБІЯ



17 лютого 2021 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч з нагоди 45-ліття літературної діяльности відомого письменника, краєзнавця, гумориста та педагога Василя Бабія.

Сам письменник вирішив, що ніхто не зможе краще розповісти про нього, аніж він сам, тому право модерування залишив за собою.

Охочих сказати добре слово про автора було достатньо, зокрема, висловив свої побажання та привітання голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик та есеїст Євген Баран, який зауважив, що «Василь Бабій - це той письменник, який живе ідеєю літератури, в якого безліч планів, що прагнуть свого втілення». Сам же автор підтвердив цю думку і принагідно зазначив, що: «Моя сутність писати багато, але потрошки».

Голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник освіти України, громадський діяч Михайло Косило висловив свої захоплення наполегливою краєзнавчою діяльністю автора та вручив йому грамоту Спілки, свідоцтво про присудження Василеві Бабію звання «Почесного краєзнавця Прикарпаття» і символічну медаль «Мандрівник Прикарпаття».

Долучилися до привітань й інші відомі люди нашого краю, зокрема: заступник голови Національної спілки письменників України, поет і прозаїк Ярослав Ткачівський; директор Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк Василь Тимків; музеєзнавець, завідувач Літературного музею Прикарпаття Володимир Смирнов, письменник і журналіст Іван Гаврилович; письменник і пісняр Володимир Гловацький та інші.

Гарним дарунком для автора став виступ артиста розмовного жанру, народного артиста України Ігоря Чепіля. Сміхованець артистично відтворив кілька гуморесок, авторство яких належить Василеві Бабію.

Захід супроводжувався добрими та теплими побажаннями, а родзинкою творчого вечора стала віртуальна відеомандрівка «Хроніка подорожей Василя Бабія, оскільки письменник є палким прихильником мандрів, яка була візуалізована на екрані працівниками відділу краєзнавчої літератури.

Усі присутні на творчому вечорі були вражені кількістю видань (а їх нараховується біля 200), представлених на розгорнутій авторській книжковій виставці - «Василь Бабій: неспокій краєзнавчої душі».

На завершення письменник подякував усім присутнім за теплі слова і подарував для бібліотеки свої нові книги, з якими всі охочі зможуть ознайомитися у фондах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Cвітлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка