Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-презентація «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги»



13 січня 2021 р. ВГО Українська бібліотечна асоціація провела онлайн-презентацію результатів міжнародного проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що підтримується Європейським Союзом за програмою “Дім Європи”. Понад 300 бібліотечних фахівців взяли участь в події, щоб підвищити свій фаховий рівень та познайомитися з новітніми послугами, які сьогодні впроваджуються в українських бібліотеках різних рівнів. Івано-Франківську ОУНБ ім. І. Франка на презентації представляла Жирик Л. І., заступник директора.

Захід був поділений на три тематичні блоки: «Культурні та креативні індустрії та бібліотеки: напрямки синергії», «Дизайн-мислення та нові бібліотечні послуги», «Розвиток інноваційного креативного простору громади: роль бібліотеки».

Спікерами першого блоку були: Оксана Бруй, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація; Ярослава Сошинська, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація, яка представила сам проєкт та його результати; Ілона Демченко, програмна менеджерка, розповіла про гранти міжнародної співпраці та культурної інфраструктури проєкту «Дім Європи»; Вероніка Селега, генеральний директор Директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України; Луїза Мороз, державний експерт експертної групи з методології, аналізу та моніторингу політики Директорату креативних індустрій Міністерства культури та інформаційної політики України, яка говорила про можливості креативних індустрій та про креативний продукт в бібліотеці, про монетизацію бібліотечних послуг; Анастасія Образцова, т. в. о. генерального директора Директорату книговидання та креативних індустрій Міністерства культури та інформаційної політики України; Павло Білодід, керівник міжнародної асоціації «Культура і Креативність».

В другому тематичному блоці мова йшла про дизайн-мислення, де рефлексіями ділилися українські, данські та білоруські фахівці. Лізбет Меркедаль та Даніель Сванхольм з Публічних бібліотек Орхуса, Данія розповіли про свою роботу як модераторів в даному проєкті, про роботу з українськими бібліотекарями та про те, чого вони навчилися за 9 місяців дії проєкту; Ірина Шевченко, директорка Центру неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Третій блок розпочався з презентації Оксани Бояринової, керівниці проєктів ВГО Українська бібліотечна асоціація, яка представила учасникам заходу платформу «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги» та де можна завантажити посібник «Дизайн-мислення для бібліотек», який в 2020 році було перекладено українською мовою. Також виступали учасники з України та Білорусі, які представили свої проєкти та їх впровадження в бібліотеках.

Cвітлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка