Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у Міжнародних вебінарах «Технологія для громад»



11 січня 2021 року відбулися два онлайн заходи – вебінари «Технологія для громад» та «Ласкаво просимо до Греції! Спільне кафе» за сприяння EduАct (Греція) в рамках проєкту Occupy Library Innovators Hub. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка, заступник директора Жирик Л. І., взяла участь в інтерактивному заході, спілкуючись і знайомлячись з досвідом бібліотек Греції, Румунії, Філіппін і представила досвід обласної книгозбірні з використання технологій для забезпечення потреб громади.

Вебінари розпочалися з обміну ідеями та передовою практикою з Греції, зосередившись на цифрових рішеннях та інструментах, якими користуються грецькі бібліотеки. Разом з Киріакос Киріакідіс з EduАct ми вивчали досвід використання технологій для спільнот.

Технологія розвивається зі значною швидкістю, тому не кожен може стежити за новим обладнанням та цифровими інструментами. Саме тому бібліотеки надають підтримку громадам в їхньому розвитку. І роблять це в будь-який час: у звичайні часи або під час надзвичайної кризи і навіть пандемії. Тож цифрове програмне забезпечення, яке може бути дуже корисним для будь-якої бібліотеки, є важливим для ефективної підтримки громади. Доведено, що використання декількох з цих інструментів може навчити відвідувачів нових методів та підвищити продуктивність організації.

Киріакос представив такі інструменти, як: хмарні сховища, інструменти керування завданнями, професійний профіль, галерея, соціальні медіа, електронні листи, чати, гугл форми, форуми, вебсайти, блоги.

Як у справжньому віртуальному кафе, учасники були поділені на окремі кімнати, де ділилися досвідом своєї роботи у визначеному модератором напрямку.

Захід є частиною проєкту Occupy Library Innovators Hub, організованого Фондом Прогрес (Румунія), у партнерстві з Центром культурного менеджменту (Україна), Українською бібліотечною асоціацією (Україна), EduAct (Греція), Бібліотечною асоціацією Молдови (Молдова), Національною бібліотекою Молдови (Молдова), Ашока Романія (Румунія) та Національною бібліотекою Румунії (Румунія) в рамках «Чорноморського форуму НДО для суб-грантів на заходи, що підтримують розвиток регіональних мереж ОГС», в рамках проєкту «Розбудова спроможності ОГС для регіонального співробітництва в Чорноморському регіоні», реалізованої румунською платформою NGDO- FOND за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Світлини

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка