Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тренінг для майбутніх тренерів з цифрової освіти



В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка вже багато років діє регіональний тренінговий центр, на базі якого відбуваються тренінги, семінари, воркшопи, навчання. Діють соціальні проєкти, такі як «Навчання комп’ютерній грамотності людей літнього віку», «Соціальна інженерія». Щодня читачі бібліотеки тут отримують безкоштовний доступ до всесвітньої мережі інтернет.

У сучасному світі для кожної людини важливо володіти навичками роботи у цифровому середовищі. Наша бібліотека є тим місцем, де кожен громадянин регіону може підвищити свою цифрову грамотність, щоб ефективно та безпечно застосовувати цифрові технології щодня як в роботі, в навчанні, в дозвіллі, так і для вирішення побутових питань. З цифровими навичками можна ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

ВГО Українська бібліотечна асоціація з січня 2020 року є партнером проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта», який є складником національного проєкту «Дія», за яким створюються онлайн-сервіси державних послуг задля побудови «Держави у смартфоні».

Міністерством розроблено багато освітніх серіалів різного спрямування - від початківців до професіоналів. Оскільки наша обласна книгозбірня проводить курси навчання комп'ютерній грамотності, бібліотекарі Жирик Л. І., Цюпа М. Р., Ерстенюк Т. Б. та Кузьмін Ю. Б. пройшли тренінг для майбутніх тренерів з цифрової освіти - спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації України та Фонду Східна Європа, та отримали базові знання і компетенції зі створення контенту, безпеки, андрагогіки, методики змішаного навчання. Тренером навчання був Андрій Бродецький, блогер, автор телеграм-каналу «Технології, медіа і суспільство», керівник редакції Liga.tech.

Після завершення навчання бібліотечні фахівці отримали сертифікати.

Для всіх, кого цікавить тема підвищення кваліфікації навичок у цифровому середовищі, запрошуємо відвідати вебсторінку Міністерства цифрової трансформації України https://osvita.diia.gov.ua/, ознайомитися з освітніми серіалами, пройти тест «Цифрограм», щоб визначити свій рівень цифрової грамотності та отримати багато корисної інформації.

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка