Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англомовний клуб читання в новому році



В інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка діє англомовний клуб читання – клуб для обговорення книг. У клубі збирається група людей для обговорення книги чи книг, які вони прочитали, і де можна висловити свої думки, симпатії, антипатії тощо. В часи пандемії засідання клубів перейшли у цифровий формат, і відбуваються за допомогою відеозустрічей в створеній кімнаті у FaceBook. Лідером клубу є Михайло Сенютович, активний читач та волонтер обласної книгозбірні.

Сучасна людина, яка живе в умовах інформаційного суспільства, повинна не тільки вміти читати, розмовляти, а й швидко та вільно орієнтуватися в потоці усної і писемної інформації. Тому відвідувачі нашого клубу вибирають для читання не тільки класику, але й сучасну світову літературу.

Перше засідання клубу в новому 2021 році, яке відбулося 3 січня, було другим засіданням в обговоренні книги «Homo Deus: За лаштунками майбутнього» ізраїльського письменника Ювала Ноєма Харарі, професора єврейського університету в Єрусалимі.

Учасники засідання говорили про основні теми книги, а це - гуманізм як форма релігії, яка поклоняється людству замість Бога. Це ставить людство і його бажання як пріоритет у світі, де люди самі формуються як домінантні створіння. Харарі вважає, що протягом XXI сторіччя гуманізм може підштовхнути людей до пошуку безсмертя, щастя і влади.

Обговорювали те, що сприяло численним досягненням нашого часу, а саме - величезна здатність людства надати змісту своїм діям та думкам.

Технологічні розробки ставлять під загрозу здібність людей надавати змісту своєму життю; Харарі пророкує, що людину замінить надлюдина або «homo deus» (людина божественна), яка наділена надприродними здібностями, як-от вічне життя.

Приєднуйтесь до наших дискусій, дізнавайтесь багато цікавого та нового, читаючи, та вдосконалюйте свої розмовні навички англійської мови!

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка