Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека в заходах до Тижня міжнародної освіти



19 листопада 2020 р. фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик та М. Цюпа взяли участь в онлайн-заходах до Тижня міжнародної освіти, який відзначається щорічно з 12 до 19 листопада.

Відзначаючи Тиждень Міжнародної освіти, Програма імені Фулбрайта в Україні провела серію вебінарів, присвячених цінностям і перевагам міжнародної освіти та обмінів. 19 листопада 2020 року відбувся вебінар «Цінність різноманіття і толерантності в американській освіті». Під час онлайн дискусії з випускниками та нинішніми учасниками Програми ми мали можливість ознайомитись з усіма можливостями сучасної освіти. Спікери говорили про толерантність, сприйняття різноманітності в американському демократичному суспільстві та в Україні, про стереотипи та упередження.

Модератором вебінару був Віталій Захожий, випускник Програми Фулбрайта, який навчався на магістерській програмі з державного управління в University of Washington, Daniel J. Evans School of Public Policy and Governance.

Спікерами були: Діана Буцко, журналістка, яка в даний час навчається на магістерській програмі з політології в Southern Illinois University; Мар´яна Добоні, українська філологиня, редакторка, викладачка української мови, комунікаційниця, яка викладає українську мову у The University of Pennsylvania за програмою Fulbright Foreign Language Teaching Assistant (FLTA); Тетяна Кідрук, викладачка української мови, проєктна менеджерка. Викладала українську мову на департаменті слов'янських мов та паралельно відвідувала заняття як студентка в University of Kansas у 2019-2020 рр.

Тиждень міжнародної освіти сприяє навчанню за кордоном. «Навчання у США - це можливість не лише отримати нові знання, але також змінити своє уявлення про світ. Адже інтеграція у суспільство - це теж маленьке дослідження, під час якого буде багато відкриттів» - таким є позитивний висновок онлайн заходу.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка