Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-семінар «Кураторські сценарії в умовах обмеженої мобільності»



Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка в часи пандемії COVID-19 підвищує свій рівень обізнаності про небезпечну ситуацію, беручи участь в різноманітних онлайн-семінарах, тренінгах, вебінарах. 12 листопада 2020 року заступник директора обласної книгозбірні Жирик Л. І. взяла участь в онлайн-семінарі «Кураторські сценарії в умовах обмеженої мобільності» від House of Europe («Дім Європи»), на якому йшла мова про успішні приклади реалізованих кураторських проєктів під час кризи та про досвід кураторів країн ЄС під час зміни парадигми.

Учасниці з Польщі, Італії, Бельгії та Британії ділилися тим, як їм вдається продовжувати свою роботу в умовах обмеженої мобільності, з якими перешкодами вони зіткнулись і як змінили власні кураторські стратегії. Також в учасників була нагода провести дискусію на тему того, чи можливо повноцінно трансформувати арт-проєкти в онлайн-формати.

Спікерками були:

  • Катажина Ружняк - історикиня мистецтва та кураторка виставок у галереї «Арсенал» у Білостоці, Польща;

  • Патрісія Куве - французька кураторка, яка наразі живе та працює у Бельгії. Працювала асистенткою проєктів у центрах сучасного мистецтва в Брюсселі. Наразі займається створенням цифрової платформи для мистецьких досліджень культурної спадщини та фестивалю разом з колективом Q rators, який організовує проєкти між Україною, Францією та Бельгією;

  • Адріана Рісполі - незалежна кураторка та історик мистецтва з Неаполя, Італія. Її інтереси в основному зосереджені на мистецтві у сфері публічного простору через відео-арт та перформанс. Курувала міжнародні виставки та проєкти в різних просторах - від державних установ до культурних НГО. На даний момент Адріана є кураторкою міжнародного проєкту «Заклинання Африки» для італійського Міністерства закордонних справ в Аддіс-Абебі, Кейптауні та Абіджані, й майбутньої виставки Моніки Бонвічіні в Італійському культурному інституті в Стокгольмі;

  • Тесса Джей Фіцжон - незалежна кураторка та продюсерка з Великобританії, яка готує публічні мистецькі проєкти у громадському просторі для музеїв та галерей. Її досвід включає шість років роботи на посаді спеціаліста з візуальних мистецтв та засобів масової інформації в Раді мистецтв Англії для регіону Південно-Східний/Південно-Західний регіон.

Модераторкою заходу виступила Катерина Ботанова - українська культурна критикиня, кураторка та письменниця, яка живе у Базелі, Швейцарія. Цікавиться культурою та мистецтвом як агентами соціальних та політичних перетворень, роллю митців у процесах деколонізації та переформулюванні соціальних відносин. В 2010 році в Києві запустила інтернет-журнал про сучасну культуру «Коридор». Тренерка та консультантка в рамках програми культури Східного партнерства ЄС, що займається аналізом культурної політики, галузями культури та культурною журналістикою в регіоні. Катерина Ботанова є членкинею ПЕН-клубу Україна та авторкою багатьох есе та статей у різних ЗМІ.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка