Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Опановування Технології Веб 2.0



З 7 по 30 вересня 2020 року бібліограф І категорії відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Світлана Джоголик пройшла дистанційне навчання у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв. Тематика курсу «Технології веб 2.0 для бібліотек і користувачів: нові можливості розвитку бібліотечного середовища».

Бібліотека у ХХІ столітті активно трансформується з місця для книжок у місце для людей. Сучасна книгозбірня не може не враховувати інтенсивний розвиток інформаційних технологій, вплив соціальних мереж на життя суспільства. Щоб відповідати запитам читачів, бібліотечні фахівці постійно розвиваються, зростають фахово,. Час карантину надав більше можливостей підвищити кваліфікацію, пізнати багато нового та корисного.

Програма навчання за тематикою «Технології веб 2.0 для бібліотек і користувачів: нові можливості розвитку бібліотечного середовища» була цікавою і насиченою. Курс мав на меті розкрити теоретичні засади сучасного розвитку Інтернет та Веб-технологій, зокрема сутність та основні принципи функціонування Веб 2.0, а також познайомити учасників навчання з основними його сервісами та можливостями їхнього використання в бібліотеках.

Структура курсу виокремлювала 11 тем, які поєднали в собі теорію, практику і дискусії. До кожної теми розроблені завдання для самостійної роботи, питання для самоперевірки, електронні презентації, документи та матеріали на допомогу вивченню кожної з тем. Учасники дистанційного навчання опанували основи роботи з медіаконтентом, основні засади створення колективного «наукового розуму»; сутність спільної роботи з документами із застосуванням сервісів Веб 2.0, сучасні підходи до використання інструментів соціальних медіа у побудові рекламної та промоційної кампаній бібліотеки.  

Таке навчання допомагає бібліотечним фахівцям реагувати на зміни у сучасному мінливому світі, проявляти гнучкість, креатив, вміти активно та оперативно використовувати сучасні інформаційні технології й втілювати в життя бібліотеки інновації, які реально можна використовувати навіть за умови обмежених ресурсів на благо власної бібліотеки.

Після закінчення навчання отримано сертифікат про підвищення фахового рівня.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка