Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо Володимира Романіва з ювілеєм!



16 вересня святкує свій 60-літній ювілей прикарпатський художник, відомий скульптор та графік Володимир Романів!

Наш край багатий на талановитих людей. Одним із таких є Володимир Васильович Романів. Народився він у селі Берлоги на Рожнятівщині.

Володимир Романів працює в галузі станкового малярства, графіки, монументальної скульптури, сакрального мистецтва. Митець ілюструє книги - нариси, есе, книги поезії, любить малювати портрети і карикатури.  Роботи художника добре відомі. Люди впізнають його почерк. Своїм картинам Володимир Романів не дає назви. Як художники Відродження, підписує їх не завжди.

Твори митця відомі й за кордоном. У 2006 році визнаний Людиною року в Польщі у номінації «Артист пластики». Є учасником багатьох пленерів, всеукраїнських і міжнародних персональних та колективних виставок, конкурсів у Швейцарії, Польщі, Австрії, США.

Володимир Романів проживає зараз у Калуші. Однак улюблене місце на землі для нього - це рідне село Берлоги  на Лімниці. Митець бере активну участь у громадському житті села. На прохання о. Романа Наритника зробив копію образу Берлогівської Матері Божої.

Колись Володимира Романіва можна було почути у хоровому колективі Рожнятівського будинку культури, але, на жаль, він залишив хоровий спів.

Як педагог щедро ділиться своїми знаннями і вміннями, адже має багато учнів у художній студії міста Калуша.

Колектив Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка щиро вітає ювіляра з днем народження та бажає йому міцного здоров'я, Божого благословення, творчого горіння на многії та благії літа!

 

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка