Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Рівні можливості для всіх



Розпочався новий навчальний рік. Інклюзивна освіта і надалі залишається одним із головних напрямків освітньо-виховного процесу. Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека імені Івана Франка рекомендує користувачам ознайомитися з бібліографічним покажчиком «Інклюзивна освіта: особливості навчання». Даний покажчик висвітлює теоретичні та практичні аспекти, які розкривають процес інклюзивного навчання дітей з обмеженими можливостями, спрямований на забезпечення їхнього рівного доступу до якісної освіти.

Отримання такими дітьми якісної загальної та професійної освіти є одним з основних і невід'ємних умов їх успішної соціалізації, забезпечення повноцінної участі в житті суспільства, ефективної самореалізації та участі в  різних видах професійної та соціальної діяльності.

Видання містить посилання на офіційно-нормативну, наукову і методичну літературу, статті з періодичних видань та електронні ресурси. 

  •  Видання складається з таких розділів:
  •  Нормативна база спеціальної та інклюзивної освіти.
  •  Інклюзивна освіта в Україні: тенденції та перспективи розвитку.
  •  Особливості навчально-виховного процесу в закладах інклюзивної освіти.
  •  Спеціальна та інклюзивна освіта: досвід зарубіжних країн.

У розділах документи розташовані за алфавітом авторів чи назв.  Запроваджена система паралельних посилань. Описані джерела представлені міжнародними і вітчизняними офіційними, нормативними, науковими, інформаційними документами, інтернет виданнями, а також статтями з періодичних видань. Видання доповнене покажчиком авторів та назв.

Бібліографічний покажчик виданий як у традиційному паперовому, так і в електронному вигляді, тому користувачі мають можливість замовити його у зручному для кожного форматі.

 

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка