Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ТВОРЧІ ОБРІЇ МИКОЛИ СИМЧИЧА



7 вересня 2020 року свій ювілей святкує відомий в Україні письменник, професійний журналіст, член Національної спілки письменників та журналістів України, лавреат Івано-Франківської обласної журналістської премії ім. Богдана Бойка,а також затятий оборонець національної ідеї Микола Зеновій Симчич.

Доволі яскравою подією для автора стало те, що цьогоріч він був удостоєний міської премії імені Івана Франка у номінації «Література» за монографію «Скелі українського духу». До книги увійшли добротні та майстерні зразки художньо-публіцистичного слова автора в найрізноманітніших та найоригінальніших жанрових варіаціях. Микола Симчич порушив злободенні питання нашого державного становлення, роль та значення української еліти в процесі розвитку національної ідеї, трагічні та непоправні наслідки нашої історії, яка не втомлюється повторюватися знову.

Окрім згаданої книги, письменник відзначився дев'ятьма іншими художніми і художньо-документальними працями: зосібна збірки документальних повістей «Лебедині ключі», книги новел, оповідань і есеїв «Смак свободи», публіцистична книга «Ностальгія за Україною», книги про художника Опанаса Заливаху «Болід», художньо-документальний роман про Помаранчеву революцію «Оранжевий спалах Свободи» та поетична книга «Політок» з анотацією видатного побратима по перу Дмитра Павличка.

Вище перелічені твори письменника, а також матеріали, які стосуються його життєвого і творчого шляху, ви можете знайти у фондах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, яка відкриє двері для своїх читачів одразу після завершення карантинних буднів.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка