Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Code Club UA як тренд сучасної бібліотеки



27 серпня 2020 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася онлайн подія «Code Club UA як тренд сучасної бібліотеки». Спікеркою заходу була Ольга Яжинська – завідувачка відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Львівської обласної бібліотеки для дітей, координаторка мережі Code Club у м. Львів та Львівській області. Ініціатором заходу виступила ГО «Code Club Івано-Франківськ» (Сергій Никоноров). Подія відбулася на платформі Google Meet.

Завдання сучасної бібліотеки - бути місцем, куди люди приходять, щоб отримати інформацію та поспілкуватися. Так було завжди і зараз ця потреба не змінилася. Змінилися тренди та підходи, які використовують бібліотекарі, щоб відповідати вимогам часу. Своїм досвідом стосовно того, як зробити бібліотеку цікавим місцем для дітей та батьків, як бібліотекарю не боятися сучасних технологій, а використовувати їх у своїй повсякденній роботі поділилася одна з найефективніших кураторок всесвітньої мережі Code Club в Україні Ольга Яжинська.

Подія була цікавою як працівникам бібліотечної мережі, так і всім, хто займається волонтерством і розвиває "треті місця".

Довідка. Code Club Україна - всеукраїнська мережа безкоштовних клубів кодування для дітей 8-15 років. Ініціативу підтримує Міністерство Освіти і Науки України та вітчизняні IT-компанії.

Проєкт є частиною Міжнародної волонтерської ініціативи Code Club World, родом з Великобританії. Її заснували у 2010 році британські волонтерки - веб-дизайнер Клер Саткліф і програміст Лінда Сандвік. Спільноти Code Club виникли більш як у 20 країнах світу, першим філіалом у 2013 році став саме Code Club Україна.

Code Club - це веселі та креативні заняття, де важливо, щоб діти отримували задоволення від занять, не сприймали їх як ще один шкільний урок. Таким чином студенти Code Club в ігровій формі отримують базові знання про програмування і можуть приміряти на себе майбутню професію.

Code Club -  це якісна та доступна IT-освіта для дітей:

  • організація безкоштовних клубів програмування в обласних центрах, містах та селах;
  • адаптація британської програми з вивчення Scratch, HTML і CSS, Python;
  • впровадження інноваційних освітніх методик;
  • створення нової менторської культури в Україні:
  • навчання IT-спеціалістів бути менторами, передавати свої знання молодшому поколінню та реалізувати важливу соціальну місію;
  • надання можливості студентам-айтішнікам прокачати власні вміння, отримати практику, гарні рекомендації та першу роботу.

Фото.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка