Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація нового видання прикарпатської письменниці Марії Вайно



26 серпня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація нового видання прикарпатської письменниці Марії Вайно «Нотатки її життя, або Кохання в запропонованих обставинах». Спілкування з авторкою здійснювалося в режимі онлайн скайпом. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка приєдналися до даної презентації і мали чудову нагоду в черговий раз насолодитися словом нашої землячки.

Серед учасників презентації була дослідниця творчості М. Вайно, кандидатка філологічних наук Марта Хороб, яка наголосила, що нове видання є захоплююче і читабельне, це - художній твір, який має своє авторське чуття і мислення, художній домисел і вимисел.

Людмила Бабій, директор Івано-Франківської обласної книгозбірні, наголосила на багатолітній тісній співпраці пані Марії з бібліотекою, високо оцінила художнє слово письменниці, що вирізняється щирістю і свіжістю, правдивістю, адже в новому виданні М. Вайно - людські долі, людське життя, де - любов і зрада, горе і радощі, щастя і невдачі. Пані Людмила подякувала за запрошення та висловила сподівання щодо скорої презентації офлайн в стінах рідної бібліотеки.

Ділилися своїми враженнями від прочитаної книги і працівники Івано-Франківської міської центральної бібліотечної системи, а саме директор Ганна Медвідь та бібліотекар Світлана Балабан.

Емоційною була розповідь про враження від книги Святослави Семчук, колишньої студентки Марії Вайно.

О. Дутка висловила думку щодо впливу слова письменниці М. Вайно на особистісний розвиток людини, її свідомість та відношення до життя.

Впродовж усієї презентації звучало слово письменниці, як художнє, так і поетичне. Чудова атмосфера зустрічі не покидала ані зал, де вона відбувалася, ані скайп авдиторію.

Довідка. Марія Едуардівна Вайно - українська письменниця, поетеса, новелістка, кінодраматургиня, авторка майже двадцяти художніх книжок (поезія, проза, кіносценарії). Мешкає в Івано-Франківську. Членкиня національної спілки письменників України, членкиня правління Національної спілки кінематографістів України. Лауреатка літературних премій: Івано-Франківської ОДА імені Василя Стефаника (2014 р.), міської імені Івана Франка в галузі літератури (2002 р.), двічі лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» (в номінаціях «кіносценарій» та «роман»).

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка