Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо із золотим ювілеєм Ганну Арсенич-Баран



Днями свій ювілей святкує наша землячка - талановита поетеса і прозаїк, мудрий науковець і педагог Ганна Арсенич-Баран. Народилася вона на Косівщині в с. Нижній Березів. Закінчила філологічний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника. Працювала на Гуцульщині, де широко друкувалася в місцевій пресі, де звучали її пісні.

 

У 1997 році вийшла з друку її перша збірка поезій - «Рушник на калині», яка припала до душі й критикам, і передовсім читачам.

Доля склалася так, що від 1998 року Ганна Арсенич-Баран живе у Чернігові. Спочатку працювала вчителькою школи-ліцею № 15. На даний час є кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Ушинського.

Ганна Василівна дуже швидко завоювала авторитет серед колег і школярів, активно включилася в громадське життя міста, відвідувала найважливіші заходи, що проводились товариством «Просвіта», Чернігівською організацією Національної спілки письменників України, учасницею якої стала 1998 року, а очільницею - з 2016.

Ганна Арсенич-Баран є авторкою поетичних збірок, прозових творів, романів, антології української християнської віршованої молитви, посібників з української мови й літератури, словників.

Цінною є видана нею антологія "Молитва небо здіймає вгору", яка містить понад три тисячі текстів українських християнських віршованих молитов, створених поетами впродовж XIX - початку XXI століття. Авторству п. Ганни належать книги "Розквітлий глід", "Солодкі слова", роман "Тиха вулиця вечірнього міста", за який вона 2006 року була удостоєна звання лауреатки обласної премії імені М. Коцюбинського.

Колектив Івано- Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає шановну  Ганну Арсенич-Баран з ювілеєм і бажає міцного здоров'я, щастя, натхнення та нових творчих здобутків!

А всіх зацікавлених вже опісля закінчення карантину запрошуємо на приємне спілкування з книгами авторки до обласної книгозбірні. Чекаємо на зустріч, дорогі читачі!

 

 

 

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка