Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ресурси Goethe-Institut в Україні – на допомогу читачам бібліотеки



Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка вже багато років тісно співпрацює і є партнером Goethe-Institut в Україні – культурного інституту Федеративної Республіки Німеччина, який діє в усьому світі, сприяє знанню німецької мови за кордоном і який підтримує міжнародну культурну співпрацю. В рамках співпраці з бібліотекою інституту в книгозбірні діє проєкт «Мова. Культура. Німеччина».

Вивчення німецької мови. Goethe-Institut в Україні поширює німецьку мову в світі: курси та іспити з німецької мови у більш ніж 90 країнах; є можливість безкоштовно тренувати німецьку мову, виконуючи різноманітні онлайн-вправи та долучаючись до німецькомовної спільноти. Діє багато пропозицій для підвищення кваліфікації вчителів німецької мови.

Goethe-Institut в Україні проводить консультації для студентів, де на запитання відповідає представництво Німецької служби академічних обмінів DAAD, головна діяльність якого - надання стипендій для українських ВНЗ.

На Інтернет-сторінці Goethe Institut в Україні ви знайдете чудову можливість для дітей, які вивчають німецьку мову як іноземну. Це - Дитячий  Університет, який дуже поширений в Німеччині, розрахований для дітей віком від 8 до 12 років, заняття проводять відомі професори. Тут є 3 факультети, які пропонують 30 відео-лекцій та більш ніж 240 інтерактивних завдань. Така система базується на одному з найуспішніших методів сучасної дидактики - так званій геймифікації. Окрім цього, діти повинні навчитися користуватися технічними засобами - медіа-грамотність, тобто вміння користуватися засобами масової комунікації.

Ще один ресурс - цифровий онлайн-університет JUNIORUNI - безкоштовний освітній проєкт для шкільної молоді у віці від 12 до 14 років, завдяки участі у якому можна отримати відповідь на цікаві запитання зі сфери робототехніки, космосу, природознавства, енергетики та стабільного розвитку і вивчати при цьому німецьку мову.

Культура. Діє платформа KULTURAMA.DIGITAL, яка приносить міжнародні культурні події у домівку.

Активно діє проєкт «У ФОКУСІ». Це - платформа «Всесвіт Бетховена» - інтерпретація творів композитора Берлінським філармонічним оркестром, подорож з музикознавицею Любов'ю Морозовою; «Історія ROMEO MEETZ YULIJA», де театральні діячі та молодь з України і Німеччини зібрались разом, щоб віртуально з'єднати театральні простори двох країн. «ХАТАТОН HACK THE CULTURE» - ідеятон, що зібрав разом технічну та культурну спільноти України до пошуку рішень з огляду на пандемію Covid-19.

Бібліотека. Цифрова бібліотека пропонує Onleihe - новий електронний сервіс світової мережі бібліотек Goethe-Institut. Цей сервіс дозволяє взяти на обмежений проміжок часу електронні книжки, електронні аудіо-книжки й електронні періодичні видання у користування. Для цього потрібно просто завантажити обрані матеріали у системі Onleihe. Необхідність повертати матеріали зникає автоматично: після завершення терміну користування користувач втрачає доступ до матеріалів. Через систему Onleihe ви можете одним кліком мишки взяти необхідні вам матеріали на абонемент у будь-який час - 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

В Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка діє клуб розмовної німецької мови, засідання якого відбуваються щонеділі о 15 год., проводяться різноманітні заходи, зустрічі з німецькими письменниками, презентації, конкурси. Для дітей є Дитячий куточок, де зібрані ілюстровані книги  німецькою та німецькомовні ігри. Для вчителів німецької мови як іноземної діє Методична майстерня.

Щоб більше ознайомитися з ресурсами Goethe-Institut в Україні, завітайте на веб-сторінку за адресою:     https://www.goethe.de/ins/ua/uk/index.html

Щоб ознайомитися з діяльністю проєкту нашої книгозбірні, завітайте на нашу сторінку у соціальній мережі Facebook за наступним лінком: https://www.facebook.com/Fernleihe/

 

 

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка