Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо на відеоперегляд виставки скульптур «Особистості» Данила Книшука



Незабаром Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка ласкаво відчинить свої двері для дорогих читачів, друзів, партнерів та всіх поціновувачів книги та мистецтва. А поки триває карантин, запрошуємо до цікавого відеоперегляду діючої в бібліотеці виставки скульптур "Особистості" київського скульптора, нашого земляка Данила Книшука.

Виставка скульптур в обласній книгозбірні організована вперше. Зустріч з автором та відкриття виставки відбулося 17 січня 2020 року. Загалом до перегляду у бібліотеці представлено 24 скульптурні  портрети знакових постатей культури, мистецтва, спорту та громадських діячів України. Це глибокі психологічні образи Любомира Гузара, Мирослава Поповича, Ліни Костенко, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Івана Марчука, Івана Малковича, Сергія Жадана, Остапа Ступки, Леся Задніпровського, Володимира Кличка та інших відомих людей, в які вкладено душу, тепло й унікальний професіоналізм автора.

Поштовхом для реалізації даного проєкту послужила портретно-образна діяльність Данила Книшука, який з 2000 року захопився графікою та скульптурою. В 2012 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури за спеціальністю «Монументальна скульптура». Був учасником та переможцем багатьох мистецьких конкурсів.

Експозиція вже чекає на Вас, шановні івано-франківці! Опісля завершення карантину завітайте до обласної книгозбірні на перегляд виставки скульптур нашого талановитого краянина Данила Книшука. Пізнавайте видатних діячів українського народу в улюбленій бібліотеці!

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка