Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Прем'єра книги Степана Пушика «Легенди та Перекази»



Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка має за честь містити у своїх фондах цінні напрацювання. Особливе місце у відділі краєзнавчої літератури займають книги відомого письменника та фольклориста, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, друга бібліотеки Степана Пушика, який, на превеликий жаль, нещодавно відійшов у вічність.

Його ім'я було візитівкою Івано-Франківська та всього Прикарпаття, адже письменник залишив після себе велику творчу спадщину, яка століттями живитиме всю українську літературу та історію своєю неординарністю і багатогранністю.

Степан Пушик - автор одного з найбільших щоденників у світі. Він налічує близько 300 томів, у кожному - до 200 сторінок. Він є плідним автором, оскільки його творчий доробок вміщує: романи, повісті, оповідання, нариси, есе, літературознавчі розвідки, дослідження з міфології, історії, краєзнавства; понад 150 віршів, які були покладені на музику і до цього часу чарують своєю ніжністю та мелодійністю; за його п'єсами наш обласний театр здійснив постановку 3 вистав, що викликали захоплення і здивували глядачів реалістичністю відтворення. Добре знаний він і як автор перекладів та багатьох інших досліджень.

Сьогодні для своїх читачів працівники обласної книгозбірні підготували прем'єру нового цінного двотомника «Легенди та Перекази», який вийшов у світ вже після смерті легендарного фольклориста, під упорядкуванням дружини Ганни та спеціаліста друкарні «Фоліант» Богдана Влашина.

У книзі зібрані легенди та перекази, які є логічним продовженням вже виданих робіт Степана Пушика зі збереження національної спадщини України.

Фольклор ніби живив поета, додавав йому сили та натхнення. Найдавніші жанри усної народної творчості автор почав збирати досить рано. В його руках завжди був зошит, мов своєрідний літопис життя, мов найрідніший і найближчий супутник, з яким фольклорист звірявся у найпотаємнішому.

Вже незабаром обласна книгозбірня ласкаво відчинить свої двері для дорогих читачів. Тож пропонуємо для Вас книгу, яка дійсно допоможе наповнити свою душу неймовірними скарбами минулих років і віків, доторкнутися до вічності та нетлінності - двотомник Степана Пушика «Легенди та Перекази»!

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка