Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Живе і вічне слово Кобзаря



11 березня 2020 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся літературно-мистецький вечір «Живе і вічне слово Кобзаря», присвячений 206-ій річниці від дня народження генія українського народу, поета, талановитого художника Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко - український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч, який є нашим національним героєм і символом України.

Тарас Григорович  жив і творив у час, коли була заборона на українську мову, українське слово, коли хотіли зломити наш сильний дух, волю, бажання до вільної, незалежної України. Проте Шевченко писав, малював, творив, не дивлячись ні на заборони, ні на заслання.

І  сьогодні, через стільки десятиліть, його твори  хвилюють та тривожать душі. Для  українців Тарас Шевченко є  літературним та мистецьким символом,  уособленням всієї України, а його творчість - визначною частиною національної історичної спадщини.

Модератором Шевченківського літературно-мистецького вечора була завідувач відділу літератури з питань мистецтва Віра Хімейчук.

Для гостей свята прозвучало багато віршів Тараса Григоровича у виконанні вихованців гуртка «Ранок» Народного дому села Угорники (керівник Галина Мартиненко).

В рамках співпраці з Івано-Франківською державною дитячою художньою школою виступила викладач історії мистецтв Оксана Макогін, яка представила гостям вечора мультимедійну презентацію про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря.

Активну участь у заході прийняв комунальний заклад позашкільної освіти «Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради», з яким співпрацює наша бібліотека.

Слово про великого Кобзаря мовила професорка Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, письменниця Ольга Деркачова.

На завершення вечора викладач Івано-Франківської музичної школи №1 Олеся Франко виконала «Заповіт», а присутні стоячи заспівали, що не залишило байдужим жодної людини у залі.  

Для учасників свята працівниками відділу була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко - художник слова та пензля».

Світлини

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка