Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вшанування 206-річниці від дня народження Тараса Шевченка



Працівники відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжково-ілюстративну виставку «Тарас Шевченко – художник слова та пензля».

9 березня громадськість відзначає 206-у річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

Без імені Тараса Шевченка не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє.

Мабуть, не знайдеться в Україні жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. І до сьогодні, через стільки десятиліть, його твори хвилюють та тривожать душі.

З плином часу все більше переконуєшся, що творчість Кобзаря - то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

Для більшості українців Тарас Шевченко є не лише літературним та мистецьким символом, а й уособленням всієї України, а його творчість є визначною частиною нашої історичної спадщини.

Про значення та місце творчості Великого Кобзаря в культурі та мистецтві можна дізнатись з видань представлених на книжково-ілюстративній виставці «Тарас Шевченво - художник слова та пензля» із фондів відділу літератури з питань мистецтва, яку і щиро запрошуємо переглянути.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка