Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дмитро Захарук: письменник, політик, журналіст



У відділі краєзнавчої літератури розгорнуто ювілейну книжково-ілюстративну виставку, присвячену відомому прикарпатському журналісту, письменнику, педагогу, громадсько-політичному діячеві, лауреату обласної премії ім. В. Стефаника – Дмитру Захаруку.

Народився він у с. Задубрівці Снятинського району. Пропрацювавши 11 років учителем, перейшов на журналістську роботу. Був відповідальним секретарем, кореспондентом і завідувачем відділу сільського господарства редакції обласної газети «Прикарпатська правда».

Дмитро Захарук заснував газету «Агро» - перший демократичний часопис на Прикарпатті. Він був активним учасником процесу  національного відродження на Прикарпатті, секретарем Коломийської територіальної організації Руху «Покуття», одним з ініціаторів створення Української Народної партії.

Як письменник Дмитро Захарук дебютував у зрілому віці. Перший його твір - оповідання «Чудо», а у 2012 р. вийшла у світ книга «Осінні проліски» та збірка оповідань «Мірка».

На виставці представлені твори автора, та його публікації у літературознавчих наукових збірниках. До вашоъ уваги: «Осінні проліски», «Мірка», «75 : вибране до ювілею», «Ой не гинуть воріженьки», «Вгору піднесімо серця», «Українське слово», «Чудо» та інші.

Запрошуємо всіх, кого цікавить доля цієї багатогранної особистості, до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд ювілейної виставки «Дмитро Захарук: письменник, політик, журналіст».

 

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка