Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з письменницею Ольгою Слоньовською в обласній бібліотеці



6 лютого 2020 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася літературна зустріч з Ольгою Слоньовською та вручення їй премії ім. І. Драча за участі директора київського видавництва «Український пріоритет» Володимира Шовкошитного.

Модератор зустрічі - директор обласної бібліотеки Людмила Бабій представила науковця, відому українську письменницю Ольгу Слоньовську та її творчий доробок, розповіла про київське видавництво «Український пріоритет» (директор Володимир Шовкошитний). Вона наголосила на знаковій події - вручення Ользі Слоньовській Всеукраїнської літературної премії ім. І. Драча в номінації «Проза» за роман «Загублені в часі», що складається з чотирьох окремих книг. Кожен роман тетралогії може існувати як автономно, так і в неподільній цілісності.

Поет, громадсько-політичний діяч, книговидавець Володимир Шовкошитний поділився своїми враженнями про плідну співпрацю з Ольгою Слоньовською - «Джокондою сучасної української літератури». Він вручив письменниці престижну премію за № 1.

У своєму слові Ольга Володимирівна розкрила таємниці своєї літературної творчості.  Дихання сьогоднішньої епохи відчувається на кожній сторінці її творів. Вона щедро пропонує читачам вектори людських доль, які найчастіше залежать від одного-єдиного хибного особистісного вибору шляху.

З нагоди урочистої події Ольгу Слоньовську прийшли привітати секретар міської ради Віктор Сенишин, який від імені міського голови Руслана Марцінківа вручив «Грамоту за патріотичну позицію та особистий внесок у розвиток літератури України». Побажала письменниці подальших творчих успіхів головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій ОДА Оксана Ющишин. До теплих слів привітань долучились заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, літературний критик Євген Баран, письменниця Марія Ткачівська, які у виступах поділились своїми враженнями від творчих здобутків Ольги Володимирівни, побажали їй натхнення, нових книжок та нових нагород.

Володимир Шовкошитний представив присутнім низку своїх творів та видань інших відомих письменників, які вийшли друком у видавництві «Український пріоритет».

Музичне вітання дуету бандуристок І. Королевич та Н. Заяц (керівник заслужений діяч мистецтв України В. Павліковський) обласної філармонії ім. Іри Маланюк зачарувало усіх присутніх.

Літературна зустріч пройшла в теплій, щирій, душевній атмосфері.  

Читачам обласної книгозбірні письменник подарував свої романи «Кров-свята» та «Чорнобиль: я бачив», а також нові книжки видавництва «Український пріоритет», зокрема: Л.Костенко «Тексти та їх інтерпретація», Я. Різникова «Радуниця», Г.Клочек «Є.Маланюк «Проза» поета», Л.Качковський «Рюрик із роду Ск'єльдунгів», Л.Качковський «Вибір князя Аскольда», М.Жулинський «Акордеон», М. Моклиця «Три сходинки, п'ять свічок».

А Євген Баран подарував ОУНБ ім. І.Франка книгу спогадів про 30-і рр. ХХ ст. членів його родини під назвою «Стежками мого минулого».  

Cвітлини

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка