Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вперше в обласній бібліотеці – виставка скульптур



17 січня 2020 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч з автором медійно-скульптурного проєкту «Особистості» – молодим київським скульптором Данилом Книшуком та презентація його робіт.

В Івано-Франківській універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка вперше організована і з успіхом діє персональна виставка нашого краянина, а нині київського скульптора Данила Книшука «Особистості». Це 24 скульптурні  портрети знакових постатей культури, мистецтва, спорту та громадських діячів України. Молодий митець створив глибокі психологічні образи Любомира Гузара, Мирослава Поповича, Ліни Костенко, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Івана Марчука, Івана Малковича, Сергія Жадана, Остапа Ступки, Лесь Задніпровський, Василя Ломаченка, Володимира Кличка та інших відомих людей. Поштовхом для реалізації даного проєкту послужила портретно-образна діяльність автора.

Данило Книшук народився у Києві. До 2005 року проживав у Івано-Франківську, де закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. З 2000 року захопився графікою та скульптурою. В 2012 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури за спеціальністю «Монументальна скульптура». Був учасником та переможцем багатьох мистецьких конкурс

Зустріч з молодим скульптором зацікавила засоби масової інформації, які мали змогу поспілкуватися з митцем. Директор бібліотеки Людмила Бабій з великим захопленням відгукнулася про творчі роботи Данила Книшука і звернула увагу присутніх на те, що автор своїми роботами відкриває для світу відомі постаті України. Вона також побажала художнику втілення нових мистецьких проєктів.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка