Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека – військовослужбовцям



5 січня 2020 року, в переддень Святого Вечора та свята Різдва Христового, одного з найулюбленіших свят серед християн усього світу, до відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд книжково-ілюстративних виставок «Різдвяний вечір – Святий вечір» та «Колядують зорі на Різдво Христове» завітали військовослужбовці підшефної військової частини 1241.

Дзвони Різдва лунають.

Лине, звучить колядка,-

Радість для світу звіщають,

Славлять Ісуса-Дитятка

Линь до небес , колядко,

І звесели Україну!

                     В. Юрченко

Різдво - час великої таїни приходу у світ Ісуса Христа - наповнює усе довкола дивовижною атмосферою любові, миру й чистоти. Його традиційно святкують у родинному колі. Можна сказати, що період приготування до Різдва - це Богом благословенний час для того, щоб перепросити тих, кого ми могли образити, подякувати тим, хто зробив нам добро чи просто був поруч з нами впродовж року.

З неабияким захопленням наші гості переглянули книжкові видання, представлені на святкових книжково-ілюстративних виставках «Різдвяний вечір - Святий вечір» та «Колядують зорі на Різдво Христове». Зокрема, військовослужбовці мали можливість ознайомитись з книгами, які розповідають про календарну обрядовість зимового циклу. У книгах О. Воропай «Звичаї нашого народу», брати Капранови «Веселих свят», С. Климник «Український рік у народних звичаях в історичному освітленні», В. Климчук «Празники в гості», Г. Лозко «Україньке народознавство», В. Скуратівський «Святвечір», «Дідух», «Святки» вони знайшли багато цікавих матеріалів про традиції святкування Різдва, Старого Нового року, Василя, Меланки тощо. Наталія Джус, завідувач відділу загального читального залу, розповіла про старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування, які допомагають глибше пізнати українську культуру та народну обрядовість, а також привітала всіх з Новим роком та Різдвом Христовим та побажала, щоб колядники зі своїм різдвяним віншуванням принесли Боже благословення і щастя в усі українські оселі і довгоочікуваний мир - нашій єдиній рідній Україні.

Від імені командування та присутніх військовослужбовців Наталія Ковальчук подякувала працівникам нашої бібліотеки, зокрема працівникам загального читального залу за чудову презентацію та побажала подальшої тісної співпраці.

Світлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка