Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Василь Симоненко: філософія почуттів



85-річчю від дня народження видатного українця, поета-шістдесятника присвячена книжкова виставка-пошана „Василь Симоненко: філософія почуттів”, що відкрита у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це – Особистість, ім’я якої стало нашою літературною історією, частиною нашої духовності.

 

З глибокого полтавського чорнозему виростало коріння Василя Симоненка, із найдревнішого на землі роду - роду хліборобів. Так і називав його Іван Драч - „син мужицький, золоте коріння". Такою ж живлющою була його любов до України - матері, святині, що дала йому крила й снагу, глибінь роздумів і художні барви:

Україно! Ти для мене - диво!

І нехай пливе за роком рік,

Буду, мамо горда і вродлива,

З тебе дивуватися повік.

 

Серед творчого доробку поета - збірки „Земне тяжіння", „Тиша і грім", „На схрещених мечах", „У твоєму імені живу...", які сьогодні справедливо можемо називати класичними. Велику популярність мали його самовидавні поезії, що підносили національну ідею як частину загальнолюдських ідей і поклали початок українському рухові опору 1960-70-их pp. А ще в спадщині Василя Симоненка - оповідання, казки, публіцистика, літературна критика, а також безцінні щоденникові записи та листи, - в яких жива, ніким не відредагована літературна (і не тільки!) історія 60-х років.

Запрошуємо на зустріч із вічно живим і актуальним Словом: у відділі абонементу діє книжкова виставка-пошана „Василь Симоненко: філософія почуттів".

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка