Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Коли говорить серцe»



Відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів обласної бібліотеки запрошує до перегляду нової віртуальної виставки, представленої на сайті ОУНБ ім. Франка, – «Коли говорить серце», яка приурочена 60-річчю від дня народження української письменниці Марії Матіос.

Відома буковинська письменниця , прозаїк, публіцист належить до числа найбільш популярних письменниць ХХІ ст. За результатами соціологічних досліджень, Марія Матіос незмінно входить до п'ятірки сучасних письменників, яких читають і знають в Україні.

Прозовий доробок Марії Матіос становить на сьогодні біля 30 творів різних жанрово видових форм, які є яскравим літературним явищем сьогодення. Твори Марії Матіос - глибоко філософічні, країноцентричні, наповнені трагічним світовідчуттям, звернені до історії та сьогодення нашого народу, до дослідження внутрішнього світу людини в різних ситуаціях, пов'язаних як із суспільним, так і особистим життям,  написані вишуканою народною мовою. На вистави за мотивами її романів збираються аншлаги.

Більше дізнатися про відому сучасну українську письменницю  можна, переглянувши віртуальну виставку, яка представляє такі розділи та матеріали:

Детальніше ознайомитись з віртуальною виставкою можна за посиланням:https://lib.if.ua/exhib.html

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка