Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Церква, духовність, нація



У відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто виставку-спогад, присвячену визначній подій ХХ століття – 30-літтю виходу з підпілля Української греко-католицької церкви.

Активна боротьба за відродження церкви розпочалося ще у 1987 році із заяви про вихід з підпілля групи священиків і вірних під керівництвом владики Павла Василика. Заява стала відома усьому світові й показала, що, незважаючи на понад 40-літні репресії і переслідування комуністичною владою, УГКЦ зберегла ієрархію, священство, вірних, що церква - жива!

На виставці презентуються книги визначних духовних постатей нашого краю, науковців та дослідників. До уваги читачів видання, у яких міститься велика кількість інформації, що відкриває постаті тих мучеників та ісповідників віри, єпископів, священиків, монахів і монахинь та вірних катакомбної УГКЦ, які cтали духовним фундаментом свободи нашої Церкви. Серед книг: Луцький І. «Створення Станіславської (Івано-Франківської) єпархії УГКЦ», Андрухів І. «Станіславська (Івано-Франківська) єпархія УГКЦ крізь призму століть», «Галицька голгофа ліквідації УГКЦ на Станіславщині в 1945-1961 рр.», Горбань Р. «Івано-Франківська теологічна академія УГКЦ: традиції та становлення», Гавриш І. «Станиславівська єпархія Української Греко-Католицької Церкви у період підпілля (1946-1989 рр.)», «Отець Єремія Ломницький та шлях до святості Станіславських новомучеників», «УГКЦ - переслідувана, та не подолана», Марчук В. «Церква, духовність, нація. Українська-католицька церква в суспільному житті ХХ ст.» та чимало інших.

Тож чекаємо усіх зацікавлених в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка для перегляду книжкової виставки-спогаду «Церква, духовність, нація».

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка