Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пілотний проєкт GOxChange в Івано-Франківську



22 листопада 2019 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся тренінг в рамках проєкту національної програми студентських обмінів GOxChange від громадської організації Global Office.

За цей рік студенти зі всіх регіонів відвідали п'ять міст (Маріуполь, Харків, Запоріжжя, Херсон, і ось тепер - Івано-Франківськ), а в кінці грудня студенти зберуться на фінальну конференцію у Києві. Програма у кожному місті починається з тімбілдінгу та знайомства з учасниками та учасницями, далі на студентів чекають нестандартні екскурсії, зустрічі з цікавими людьми міста, навчання дизайн-мисленню, проєктному менеджменту, критичному мисленню, тренінги з демократії, робота з менторами в команді над проєктами, а також крута атмосфера, де всі різні, рівні, рідні.

          Довідка: Національна програма студентських обмінів GOxChange діє від громадської організації Global Office. Чотири роки вони працюють в сфері неформальної освіти, найвідомішим їхнім проєктом є GoCamp (ініціатива GoGlobal) - це пришкільні мовні табори по всій Україні, для яких залучається іноземних волонтерів зі всього світу. Станом на зараз - вже більше тисячі (!) волонтерів з 75-ти країн світу.

І якщо GoCamp / GoGlobal -  це про інтеграцію України в глобальний простір, то GOxChange - це про інтеграцію внутрішню. Він виник у 2017-му році внаслідок  роботи на сході України. Фахівці працювали з громадськими організаціями, надавали їм менторську підтримку для розвитку, формували зв'язки між містами на рівні регіону. Пілотний проєкт GOxChange відбувся у лютому-березні 2018-го року, в якому взяли участь два міста: Ужгород і Маріуполь. На десять днів відбувся обмін студентів двох університетів, щоб в процесі обміну вони зруйнували свої стереотипи про Схід-Захід, а також стали більш відповідальними та активними громадянами своєї країни. У 2019-му році програма досягла всеукраїнського визнання і було залучено до співпраці Міністерство молоді та спорту України та Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC). Програма стала національною.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка