Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Cемінар-практикум для бібліотекарів ОТГ і ЦБС



20 листопада 2019 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся семінар-практикум на тему «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек», організований для бібліотечних працівників об’єднаних територіальних громад та централізованих бібліотечних систем області.

Директор ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій у привітальному слові відзначила роль сучасного бібліотекаря, який повинен прагнути до постійного оновлення професійних знань і вмінь, бути відкритим до змін, володіти актуальними методиками пошуку інформації. Наголосила, що ОУНБ ім. І. Франка як обласний науково-методичний та координаційний центр постійно проводить різні формати навчань і надає організаційно-методичну і практичну допомогу для бібліотек області. Л. В. Бабій побажала колегам плідної праці та впровадження набутих знань в діяльність своїх книгозбірень.

Завідувачка відділом наукової обробки документів, організації і ведення каталогів Семен М.В. ознайомила працівників з нормативно-правовою базою діяльності бібліотек, станом впровадження та використання УДК в Україні, структурою побудови таблиць та методикою індексування документів. Було розглянуто питання переведення фондів бібліотек з системи ББК на УДК, організовано практичні заняття з індексування літератури з розділу 8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство.

Працівники бібліотек отримали багато корисної інформації щодо впровадження УДК в роботу своїх бібліотек.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка