Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з майстрами детективного жанру в обласній бібліотеці



13 листопада 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч з літераторами – Борисом Крамером з Івано-Франківська, тернополянами Віктором Янкевичем і Сергієм Синюком.

Борис Крамер  - псевдонім прикарпатського письменника, журналіста та громадського діяча, члена Національної спілки письменників України, члена Національної спілки журналістів України Василя Добрянського, володаря чисельних нагород та відзнак, зокрема Гран-прі (перша премія) в номінації «Романи» Міжнародного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики «Коронація слова» - 2019 за роман «Зламані сходи».

В обласній бібліотеці письменник презентував книжку з неоднозначною назвою «Справа №... «Про страчений одяг» - це п'яте  детективне видання автора. Як зазначив Борис Крамер, спочатку з'явилася його назва, що і породила ідею твору, яку автор почерпнув в одній із газет, де йшлося про жорстку конкуренцію у сфері модельного бізнесу.  

«В Україні жанр детективу не надто популярний серед літераторів, бо потребує сконцентрованості та багатоплановості сюжетних ліній. Сучасний детектив повинен починатися із несподіваних вражень, сюжет має розгортатися дуже інтригуюче й постійно тримати читача в напрузі, щоб бути цікавим і захоплюючим. Упродовж своєї багаторічної творчості освоїв певну методику творення в цьому жанрі», - каже автор романів.

Віктор Янкевич - український письменник з Кременця Тернопільської області. Пише в жанрі детективної прози, свої перші твори публікував в літературно-мистецьких журналах України. На сьогодні у творчому доробку автора чотири твори: «Тенета», «Копія», «Відплата» та «Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9».

Детектив соціального характеру «Тенета» розповідає про небезпеку соціальних мереж і вічну проблему непорозумінь між поколіннями. Роман «Копія» присвячений проблемам взаємовідносин батьків і дітей, кохання, невідкупних гріхів та спокути. Повісті «Відплата» та «Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9» об'єднані однією головною героїнею. Її прототипом стала бібліотекарка з Херсона Юлія Майстренко, з якою письменник познайомився на толоці «Книжковий Миколай».

Сергій Синюк - знаний в Україні письменник, краєзнавець, журналіст, історик, перекладач. Член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, Всеукраїнської спілки краєзнавців. У його творчому доробку романи, повісті, літературознавчі лекції та вірші. За свою працю він удостоєний літературних премій імені Уласа Самчука та Степана Будного.

В Івано-Франківську автор презентував роман «Обруч» - своєрідний творчий коментар до літописних звісток про життя Волинського Тернопілля у княжу добу. Добу жорстоких усобиць і високого милосердя, кривавої байдужості - і впертої любові...

Сергій Синюк розповів присутнім також про своє видання «Улас Самчук: Ескізи до творчого портрета» - біографічну розвідку, засновану переважно на літературних текстах Самчука. Видання складається із авторського вступного слова і семи розділів, кожен із яких присвячений певному роману Уласа Самчука: розділ «На Роздоріжжі» - роману «Кулак», «Перша вершина» - роману «Волинь», «Не просто Марія» - роману «Марія», «Повторення пройденого» - роману «Юність Василя Шеремети», «Незагоєне вогнем» - роману «Чого не гоїть вогонь», «Досвід успіху, історія пристрасті» - «На твердій землі» та «Ост».  

Автори пригодницьких романів розповіли про написання своїх творів і відповіли на численні запитання гостей літературної зустрічі.

Запрошуємо користувачів обласної книгозбірні до захоплюючого читання творів майстрів детективного жанру.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка