Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

V Краєзнавчі читання пам’яті Петра Тронька



На базі Національної історичної бібліотеки України відбулися V Краєзнавчі читання пам’яті відомого громадського діяча, організатора краєзнавчого руху Петра Тимофійовича Тронька. Захід був організований за сприяння Міністерства культури, молоді та спорту України, Національної спілки краєзнавців України та Київського національного університету культури і мистецтв.

У Всеукраїнській науково-практичній конференції взяли участь вчені та бібліотечні працівники з різних регіонів України. На пленарному засіданні генеральний директор Національної історичної бібліотеки України А.В.Скорохватова презентувала віхи історії та сучасну діяльність НІБУ, перший заступник голови НСКУ Р.В.Маньковська розповіла про історію створення меморіального музею Петра Тронька, директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Л.В.Бабій поділилася досвідом формування та використання книжкової колекції академіка В.Грабовецького як джерелом для краєзнавчих досліджень.

Цікавими були виступи про краєзнавчу роботу національних бібліотек Харкова, Одеси, Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського.

Під час секційних засідань розглядалися питання організації краєзнавчої діяльності обласних книгозбірень Миколаєва, Полтави, бібліотек Ніжина, Марганця, Шостки. Заступник директора з наукової роботи Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Г.В.Горбань розповіла про обласну краєзнавчу відзнаку - премію імені Володимира Полєка та відзначення нею колективу обласної книгозбірні.

Своїми краєзнавчими дослідженнями ділилися працівники провідних бібліотек України, науковці вищих навчальних закладів, магістранти та учениця Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

Заслухані на конференції доповіді та повідомлення не тільки представили увесь спектр краєзнавчої діяльності у бібліотечних закладах України, але й надихнули на пошуки і втілення нових інноваційних ідей. 

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка