Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Скарби одвічні в українськім слові



9 листопада, вшановуючи пам’ять Преподобного Нестора Літописця, ми святкуємо День української писемності і мови, який не лише об’єднує усіх українців і символізує наше прагнення зберегти свою культурну самобутність, а й нагадує нам про ті дорогоцінні надбання, які ми маємо: староукраїнська літературна та богословська класика, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Пантелеймон Куліш, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський…

Відзначаючи це свято, ми засвідчуємо нашу любов до рідного слова, до своєї культури, багатої, мальовничої землі - нашої славної України. Тож опікуватись долею рідної мови, глибоко вивчати її, перейматись долею української книжки - аксіома життя кожного свідомого українця. Пріоритетом в діяльності обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завжди була популяризація україномовних друкованих видань, щоби література, яка твориться у наш з вами час, не замикалася у вузькому колі літераторів, а стала головним чинником духовного поступу нації. 

З цією метою у відділі абонементу організована книжкова виставка-огляд „Скарби одвічні в українськім слові". Тут представлена  велика плеяда українських письменників, починаючи з часів Михайла Коцюбинського та Володимира Винниченка до Валерія Шевчука, Василя Шкляра та Юрія Андруховича, яка переконливо доводить, що розкішна і завжди популярна сучасна література створюється саме українською мовою.

Щиро вітаємо всіх краян зі святом і запрошуємо  відкрити для себе цей дивосвіт друкованих скарбів, завітавши до нашої книгозбірні.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка