Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЗУНР: вікопомний чин українського народу



У відділі краєзнавчої літератури розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «ЗУНР: вікопомний чин українського народу», адже 1 листопада ми відзначаємо чергову річницю утворення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини.

Проголошення Західно-Української Народної Республіки стало закономірним результатом розвитку національно-визвольного руху в Західній Україні. Існування ЗУНР засвідчило незнищенність українства, без неї наші землі залишились би етнографічним різновидом окраїн Польщі, Румунії та Угорщини.

Запрошуємо усіх, хто цікавиться основними проблемами та напрямками процесу державного будівництва в Західно-Українській Народній Республіці  до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд виставки, на якій представлено чимало цікавих вітчизняних і діаспорних видань. Серед них - праці відомих прикарпатських  істориків та дослідників, а саме: Великочий В. «Джерела до вивчення державного будівництва в ЗУНР», Монолатій І. «Перша республіка: Коломия в часи ЗУНР», Сіреджук П. «Лицарі Визвольної війни 1918-1919 рр.», Савчук М. «Коломия. ЗУНР/ЗО УНР», Гаврилів Б. «Столиця ЗУНР в Станіславові (1919 р.)», а також матеріали конференцій («Коломия та Покуття у вирі державотворення ЗУНР», «Покуття - колиска українського національного державотворення»), колективні праці «ЗУНР в пам'ятках історії та культури Прикарпаття»,  «Західно-українська народна республіка. 1918-1923. Історія», «Західно-українська народна республіка: епізоди історії в тестових завданнях та інтелектуальних іграх», бібліографічний покажчик, підготовлений працівниками бібліотеки «ЗУНР: історія, постаті, чин» та чимало інших видань.

Чекаємо на Вас, дорогі івано-франківці!

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка