Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вечір пам’яті поета Олега Лишеги в обласній бібліотеці



29 жовтня 2019 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбувся вечір пам’яті Олега Лишеги (1949-2014), присвячений 70-літтю від дня народження поета, есеїста, драматурга, перекладача, скульптора, лауреата премій ПЕН-клубу, уродженця м. Тисмениці.

Івано-Франківська письменниця, модератор заходу Марія Ткачівська представила присутнім гостей зі Львова - письменника Василя Габора, літературознавця Тараса Пастуха, дизайнера і фотографа Андрія Кіся, подружжя Валерія і Тетяни Шаленків.

Василь Габор розповів про низку видань, які вийшли у львівському видавництві «Літературна агенція «Піраміда» до ювілею поета, зокрема, «Полум'я відігріє пам'ять.. Спогади про Олега Лишегу» та наукове видання Тараса Пастуха «Мости Олега Лишеги», а також збірку поета «Великий міст» (2012), до якої сам автор подав найкращі свої поезії.

З великою любов'ю і щирістю ділилися теплими спогадами про О.Лишегу як талановитого поета світового рівня, так й непересічну і цікаву людину Тарас Пастух, Андрій Кісь, художник Валерій Шаленко та його дружина. Їхні спогади увійшли до презентованого видання «Полум'я відігріє пам'ять...», доповненого світлинами та малюнками нашого краянина.

Про значення творчості поета говорив івано-франківський письменник Степан Процюк.

Директор івано-франківського видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко розповів про свої зустрічі з поетом, видання його збірки «Тепла вохра» та Матеріали Перших Лишегівських читань, присвячених 70-річчю від дня його народження «Олег Лишега. Відлуння».  

Директор обласної бібліотеки Людмила Бабій подякувала гостям зі Львова і усім виступаючим, які не тільки щиро поділилися з івано-франківцями своїми враженнями від спілкування з Олегом Лишегою, але й зафіксували їх у книзі, яка допоможе широкому колу читачів відкрити для себе оригінального поета.

Присутні на вечорі пам'яті мали можливість придбати нові видання Літературної агенції «Піраміда», зокрема з серії «Приватна колекція» з автографом Василя Габора.

30 жовтня працівники ОУНБ ім. І.Франка взяли участь у відкритті меморіальної дошки Олегові Лишезі у Тисмениці та круглому столі, присвяченому 70-літтю поета.

Світлини

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка