Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо з Днем художника



З нагоди Дня художника України у відділі літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Коли картини оживають».

Цогоріч 13 жовтня  українські діячі мистецтва відзначають своє професійне свято - День художника. Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.     

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, змушують замислитися над хвилюючими питаннями і конкретними проблемами. Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, українські художники стверджують вічні загальнолюдські цінності, приносять людям радість та естетичне задоволення.

Ми пишаємося нашими краянами, які своєю працею збагатили мистецьку скарбницю. Їхні живописні полотна, мозаїчні панно, витончені твори графіки та народного декоративно-прикладного мистецтва свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка вітає митців Прикарпаття та України із професійним святом та бажає наснаги, цікавих ідей і успішної передачі свого сприйняття світу в своїх роботах, черпайте натхнення в кожному ковтку життя.

А всіх бажаючих ознайомитися із мистецьким доробком майстрів пензля і різця представленим на книжково-ілюстративній виставці чекаємо у відділі літератури з питань мистецтва.

 

 

 

 

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка