Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Наша бібліотека – на відкритті пам’ятника Степанові Пушику



18 вересня 2019 р. директор бібліотеки Людмила Бабій з працівниками відділу краєзнавчої літератури взяли участь в урочистому відкритті пам’ятника відомому українському письменнику, літературознавцю, фольклористу, громадсько-політичному діячеві, професору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, лауреатові державної премії ім. Т. Шевченка Степанові Пушику.

Пам'ятник на вулиці Шевченка, 76 відкрили міський голова Руслан Марцінків, скульптор Володимир Семків, дружина письменника Галина, син Тарас та дочка Ганна.

У скульптурі з бронзи постамент Степана Пушика виринає з книги. Адже він є автором одного з найбільших щоденників у світі, що налічує близько 300 томів.

На події були присутніми: начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова обласного осередку НСПУ Світлана Бреславська, літературний критик Євген Баран, письменники і поети Ольга Слоньовська, Ярослав Ткачівський, Ольга Деркачова, Неоніла Стефурак, Іван Гаврилович, науковці Володимир Качкан,  Микола Лесюк, Степан Хороб, Василь Грещук, а також чимало журналістів, працівників культури, бібліотекарів, зацікавлених мешканців міста.

Зазначимо, що з постаттю нашого видатного земляка можна ближче ознайомитись у відділі краєзнавчої літератури бібліотеки - саме тут зберігаються твори письменника та матеріали про його багатогранну творчість. 

Світлини

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка